2019/2020-as tanév | Tanítóink és tanáraink bemutatkozása 💙

2019/2020-as tanév | Tanítóink és tanáraink bemutatkozása 💙

Ezen a folyamatosan bővülő oldalon, a 2019 szeptemberétől induló Diákszempont évfolyamok régi és új tanárainak bemutatkozását olvashatjátok. 

Fogadjátok őket szeretettel! 🤗

 

„Az iskola nem az élet előfutára, hanem a való élet.”

Szeretettel üdvözlök mindenkit!

Pillér Zita – Zita néni – vagyok, a Diákszempont szeptemberben induló egyik elsős osztályának leendő osztályfőnöke.

2014-ben szereztem meg a tanítói diplomámat Győrben, majd három és fél évet dolgoztam állami iskolában. Jelenleg a 4. osztályos diákszempontosok osztályfőnöke vagyok.

Csodálatos dolog részese lenni a gyerekek egy meghatározó életszakaszának, ami hatással van a további életükre! A nagycsoportból érkező kisgyermekeknél előfordul, hogy nehéz számukra az iskolára átállás. Én igyekszem oldott, bizalmi kapcsolatot kialakítani sok beszélgetéssel, játékkal, empátiával. A gyerekek különböző személyiségéhez igazítva, differenciálva szervezem az óráimat. Előnyben részesítem már első osztálytól kezdve a kooperatív tanulást, ami segíti az együttműködést és az elfogadást közöttük. Fontos feladatomnak tartom, hogy a tanulók pozitív önértékeléssel lépjenek tovább a felső tagozatba.

Szerencsés vagyok, mert azok közé tartozom, akik rajonganak a munkájukért! Ennek fenntartásához szükséges a kiegyensúlyozottság: szabadidőmben szeretek olvasni, és aktívan kikapcsolódni. Hiszem, hogy nagyban segíti a jó hangulatot, ha az iskolában vidám színek vesznek minket körbe, így egész évben folyamatosan díszítjük az osztállyal a tantermünket. Célom, hogy a tanulók hozzám hasonlóan örömmel jöjjenek be reggelente az iskolába! 🌷

• • •

Kedves Szülők, a nevem Tézli Péter – Péter bácsi -, és a Diákszempont történelem tanára vagyok, egyben a jövőre induló 9. évfolyam leendő osztályfőnöke.

Az ELTE BTK-ra jártam, és a történelem mellett hosszabb-rövidebb ideig voltam filozófia, ógörög és zenetudomány szakos hallgató is. Tizenöt éven keresztül a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, tavaly szeptemberben óta pedig a Diákszempontban tanítok.

Az iskolában a diákok délelőtt történelem tanárként találkozhatnak velem, délutánonként gitároktatóként, és a rocktörténeti szakkörön is én fogadom őket, ahová gyakran a szüleikkel együtt jönnek a zenetörténetről tanulni, beszélgetni, mindezt sok zenehallgatással színesítve. A Diákszempontban már több olyan közös diák-tanár projektünk volt, ahol a zenei készségeimet és képességeimet, a gyerekekkel és a többi kollégával együtt összekapcsoltuk, „kihasználtuk”. Szeretem ezeket az alkalmakat, mert a tantárgyak között átjárva hozunk létre, és alkotunk valami újat, közösen.

Nagyon szeretek olvasni, a történelem ismerete nem csupán a szakmám, a hobbim is. Fontosnak tartom, hogy a szűken vett eseménytörténet helyett a diákok lássák az összefüggést a gondolkodás, a művészet, a politika, az életmód területei között, hiszen az életünket egységben, egy-ként éljük meg, nem részterületekre bontva. 
De a történelem tanításánál is fontosabbnak tartom, ha segíthetek, hogy ne fal mellett osonó, saját magára alig rálátó gyerekek nőjenek fel, hanem olyanok, akik jól érzik magukat a bőrükben, másokkal és önmagukkal szemben is elfogadók! 🙂

(Iskolánk nevében fontosnak tartjuk itt megemlíteni, hogy az eddigi legsikeresebb, már több mint 93.000 (!) megtekintésnél járó “Beszélj Pannival!” videónk, és a #kedvencosztály 2019 pályázatán nemrég fődíjat nyert “Arra születtünk” klip fantasztikus gitárszólóit is Péter bácsinak köszönhetjük! 🤗
▶️https://youtu.be/s22zOr-2iJU
▶️http://bit.ly/2ZWzpIc )

• • •

Kedves Szülők!

Én Botzheim György – Gyuri bácsi – vagyok, tizenhat éves korom óta foglalkozom pedagógiával. Ebben az időben a mozgás területén oktattam gyerekeket, és már akkor eldöntöttem, hogy a pedagógus hivatást választom. A tanítói mellett két másik pedagógiai diplomát is szereztem. 2012-től dolgozom tanítóként, 2019 szeptemberétől pedig – Zita nénihez hasonlóan – én is egy Diákszempontban iskolát kezdő kis elsős osztálynak leszek az osztályfőnöke.

A tudást, mint értéket képviselem. Hiszem, hogy az ember egész életében tanul, nem csak az iskola falai között, ezért a gyerekek mindennapjaiban is arra fogok törekedni, hogy minél mélyrehatóbban megismerkedhessenek a világgal, a személyiségükkel, osztálytársaikkal.

Úgy gondolom modern, humanisztikus, gyermekközpontú, demokratikus pedagógiát képviselek. Mindig is arra törekedtem, hogy konstruktív keretek között, jól és szabadon érezhessék magukat a tanítványaim. Fontosnak tartom a személyiségük harmonikus alakítását, a tudásátadás mellett az intelligencia komplex fejlesztését, és a művészeti nevelést, hogy a zene, az alkotás a gyerekek mindennapjainak része legyen. A mozgás és a játék létszükséglet számukra, erre nagy figyelmet fordítok, mindemellett azt is hasznosnak tartom, ha a mai felgyorsult világban olykor-olykor megállnak, elcsendesednek a gyerekek, és tudatosan figyelve körbe tekintenek. A személyes haladási utakban, a motivált tanulásban, a pozitív légkörben, a modern tanulási környezet és eszközök által támogatott tanulásban hiszek. Fontos számomra a szakmai önképzés, rendszeresen járok konferenciákra, továbbképzésekre.

Ami érdekel, annak utána járok és megtanulom. Ennek köszönhetően is „ezermesterként” tekintek magamra, ami sokszor jól jön egy tanítónak. Nagyon szeretek olvasni, és nemrég magam is elkezdtem írni. Egész életemben sportoltam, zenéltem, szeretek a természetben lenni, kirándulni, túrázni, futni.

Nagyon várom a közös munkát! 🙂

• • •

Örömmel üdvözlök mindenkit!

A nevem Bencsik Sára – Sári néni -, én leszek a szeptemberben induló elsős Diákszempont osztályok napközis nevelő-tanítónénije.

Tanítói diplomámat 2017 nyarán szereztem meg Budapesten, és már szeptembertől munkába álltam egy kisvárosi egyházi iskola napközis nevelőjeként. Tanulmányaimat levelező tagozaton ez idő alatt is tovább folytattam Egerben, idén júliusban veszem majd át a neveléstudományi mesterdiplomámat.

Jelenleg kisiskolás gyermekek óvoda-iskola átmenetének nehézségeit teszem gördülékenyebbé, különböző készségeket és képességeket fejlesztő foglalkozások segítségével. Tapasztalatom, hogy minél több érzékszervet vonok be a folyamatokba, annál intenzívebb, tartósabb és hatékonyabb eredményeket tudok elérni minden területen. A Diákszempontban fő feladatom az lesz, hogy a két elsős osztályfőnököt maximálisan segítve részt vegyek az osztályok mindennapi életében, és támogassam a mindannyiunk számára közös célt: a gyerekek önmagukhoz mért ideális fejlődését.

Mivel jómagam szívesen olvasok, kézműveskedem és sportolok, ezek a tevékenységek rendszeresen megjelennek majd, az adott időszak eseményeihez kapcsolódóan a délutáni napközis elfoglaltságaimban. Ezen belül is fontosnak tartom, hogy teret adjak a gyerekek személyes érdeklődési körének.

Célom, hogy a kicsik játéktárának gazdagítása során „észrevétlen” kovácsolódjon össze a csapatunk, hogy a szeretetteljes és barátságos légkörnek köszönhetően pozitív, örömteli tapasztalás legyen számukra iskolássá válni! 🤗