Angol nyelvi tagozat

A 2019/2020-as tanévre a tagozatra már felvételt nyert tanulók listája IDE KATTINTVA megtekinthető/letölthető (PDF dokumentum).

 

Az osztályba felvehető maximális tanulói létszám: 10 fő

Nyelvi tagozatunk nem kéttannyelvű tagozat! Az angol nyelvet, illetve néhány tárgyat (nem főtárgyat) emelt óraszámban tanulnak a diákok és az oktatásba native (anyanyelvi) oktató is bekapcsolódik.

Tudjuk, hogy az emelt szintű nyelvi program önmagában nem kuriózum. Egyre több az olyan típusú intézmény, ahol magas óraszámban tanulnak a diákok idegen nyelvet, de az is látszik, hogy ez nem garancia arra, hogy a gimnáziumi években magas szintű nyelvtudást szereznek majd.  Úgy gondoljuk, ahhoz, hogy ezt az anomáliát – nevezetesen, hogy magas az óraszám, mégsem gyarapszik látványosan a nyelvtudás – kiküszöböljük, egyfajta szemléletváltás szükséges a nyelvoktatásban. A cél nem a NYELVTANULÁS, hanem a NYELV ELSAJÁTÍTÁS kell, hogy legyen. Ehhez pedig beszédcentrikus képzésre van szükség, ahol a tanulóknak nyelvi környezetet teremtünk, életszerű szituációkkal, problémákkal, helyzetekkel kell találkozniuk, amelyekben a nyelvet használják, használni tudják.

Képtalálat a következőre: „learn english header”

Az óraszámok tekintetében a kerettanterv által biztosított heti 3 szabad órát az angolra szánjuk. Emellett még 3 órát iktatunk be, melyek kötelezően választható tanórák a különböző évfolyamokon. Ezekből 1 tanórát native tanár tart. A heti 6 nyelvi óra mellett minden évfolyamon szintén kötelezően választható +1 angol nyelvű tanóra.

Ezek a különböző évfolyamokon a következők:

9. évfolyamon: dráma

10. évfolyamon: informatika vagy művészet

11. évfolyamon: etika

12. évfolyamon: média

A tanórák bontott, tehát kis létszámú csoportokban (8-10 fő) zajlanak haladó és középhaladó szinteken.