Balkezes gyerekek

Balkezes gyerekek

Bizonyára te is megtapasztaltad már, milyen szellősen nyújt információt a tömegtájékoztatás, egy-egy aktuálisan felmerülő és kisebbséget érintő komoly témában.

Nincs ez másként a Balkezesek Nemzetközi Világnapjával kapcsolatban sem. Mi most egy olyan témába vágó tanulmányt hoztunk el neked, ami alapos, tanulságos, informatív, és valódi érintettséggel ad betekintést a balkezes gyermekek és családok életébe.

Magát az eseményt elsőként 1976. augusztus 13-án tartották meg Dean Richard Campbell, a Balkezesek Nemzetközi Egyesülete alapítójának kezdeményezésére. Cambell célja az volt, hogy felhívja a jobbkezes világ figyelmét a benne nagyjából tíz százalékban balkezesként élő emberek mindennapos kihívásaira, az őket övező előítéletek és hiedelmek alaptalanságára.

Ma már kevesen tudják, hogy a volt katonatiszt e világnaphoz tudatos fricskával választotta ki 13-át, ami 1976 augusztusában épp péntekre esett.

Balkezesnek lenni különleges adottság, és családként balkezes gyermeket nevelni összetettebb feladat, mint sem elsőre gondolnánk.

„Balkezes vagyok. Bal kézzel írok, abban fogom a kanalat. Azt mondják, biztos örököltem, mert három dédnagymamám, mind két nagymamám, édesanyám, nagynéném és egyik unokanővérem is balkezesnek született.”

Ezzel a történettel kezdődik a tanulmány, melyet ITT teljes terjedelmében megtalálsz.

Kellemes olvasást, hasznos időtöltést kívánunk!