Üdvözöl a Diákszempont Általános Iskola!

Ugye te is tudod?

2019. április 6-án Diák-Tanár találkozó, a jövőre 7. osztályt kezdő diákoknak!

Ha a jövő tanévben leszel 7. osztályos, és iskolaváltáson gondolkodsz, várunk szeretettel ezen a foglalkozáson! 
A Diák-Tanár találkozón sok jó játék keretében megismerkedhetsz a Diákszempont iskola újonnan induló 7. osztályának tanáraival, valamint találkozhatsz leendő osztálytársaiddal is.

További részletekért, és a jelentkezéshez kattints a képre! 

 

Diákszempont egy olyan, 2016-ban indult és felmenő rendszerben alakuló alternatív szemléletű alapítványi iskola, mely a 2018/2019-es tanévet 1-5. és 7. osztállyal kezdte. Intézményünk 100%-ban gyermekcentrikus szemlélet képvisel, kiemelt hangsúlyt fektetve a reális énkép kialakítására és az önismeret fejlesztésére.

Profilunk 3 fő alappillére a komplex művészeti nevelés, az idegen nyelvi képzés, és a digitális kompetenciafejlesztés

Miben nyújtunk mi mást, mint egy hagyományos iskola?

A Nemzeti Alaptantervnek is megfelelő hagyományos kerettantervvel dolgozunk, azonban ezt a diákjaink igényeire szabott életszerűbb, előremutatóbb módszerekkel tesszük.

Pedagógiai programunk a rendszerelméletet helyezi előtérbe.

Célunk, hogy a gyerekek képesek legyenek globálisan gondolkodni, önmaguk erősségeit megismerve megtalálják a saját útjukat, és később könnyen beilleszkedve megállják a helyüket a világban.

Maximálisan iskolai feladatnak tekintjük a tanulás tanítását, így a kerettanterv által biztosított szabad órasávokat tanulásmódszertan “tanítására” szánjuk. Az egyszerű, játékos technikák segítségével a gyermek megismeri személyes tanulási stílusát. Ez a pedagógusok számára is világossá válik azáltal, hogy egyszerű belső mérést alkalmazunk rendszeres időközönként.

Tipp: Itt online elolvashatod tájékoztató brosúránkat! 

Az elfogadó, támogató, valóban szeretetteljes, a gyermek egyéni tempóját és életkori sajátosságait figyelembe vevő, mégis következetes, nagyfokú gyermeki önállóságra nevelő koncepciónak köszönhetően az iskola képessé válik a tudásvágy felkeltésére, a gyermeki kíváncsiság fenntartására, az önkibontakoztatásra.

Minden órán fontos szerepet kap a kreativitás, a kritikai érzék fejlesztése, és az önkifejezés különböző módjai. A vizuális és zenei órákon a gyerekek szabadon szárnyalhatnak a fantázia világában, mely kiemelten fontos a saját útjuk megtalálásának folyamatában.

Az alábbi videóban a Diákszempont szellemiségéről és értékelési rendszeréről beszél röviden, és közvetlen őszinteséggel intézményünk vezetője, Panni néni. (Alternatív Középiskolák Expója, 2018. december)

 

• Év közben is várjuk az iskolánk iránt érdeklődő családok jelentkezését!

Oldalunkon sok hasznos információt találhatsz iskolánk működéséről, hétköznapjainkról, ünnepnapjainkról, tanárainkról, kollektívánkról és a Diákszempont diákjainak iskolai életéről.

Meglévő osztályainkba a felvétel év közben is folyamatos, feltétele, hogy a jelentkező gyermek próbahetet töltsön iskolánkban, a saját évfolyamán.

Jelentkezni a Jelentkezés menüpont alatt található jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével (info@diakszempont.hu) lehet.

A jelentkezés rögzítését követően iskolánk felveszi veled a kapcsolatot és átbeszéljük a továbbiakat.

Diákszempont – szülői szemmel

Egy csöppnyi lányka első útja az iskolatáskával, és az iskolával való ismerkedés első pillanatai – ahogy az édesapja látta.

„Mikor Ábelt a régi iskolájában piszkálták, a szünetben próbált szólni a tanár nénijének, de azt a választ kapta, hogy ne árulkodjon. Ez itt elképzelhetetlen! Itt mindent megbeszélnek a gyerekekkel és a szülőkkel, mert nagyon fontos a hármas kommunikáció.” – Ákos, édesapa

„Mi januárban érkeztünk az iskolába, csak jó tapasztalatunk van. A kisfiam végre szeret iskolába járni, és ez mindent elárul.” – Vivien, édesanya

„Itt a tanulás szeretetére figyelnek. Nem szülői értekezlet van, hanem fórum, ahol érdemi kérdésekre érdemi válaszok érkeznek. A gyerekeink szeretnek itt lenni, élni, játszani és mernek kritizálni! Mert lehet. Tiszta szívből ajánlom, mi nagyon szeretjük!” – Aladár, édesapa

Köszönjük!

♥ Reméljük, veletek is hamarosan találkozunk!