Üdvözöl a Diákszempont Általános Iskola!

Iskolánk felmenő rendszerben alakuló alternatív szemléletű alapítványi iskola. 100%-ban gyermekcentrikus szemlélet képviselünk, kiemelt hangsúlyt fektetve a reális énkép kialakítására és az önismeret fejlesztésére.

Profilunk 3 fő alappillére a komplex művészeti nevelés, az idegen nyelvi képzés, és a digitális kompetenciafejlesztés.

A Nemzeti Alaptantervnek is megfelelő hagyományos kerettantervvel dolgozunk, azonban ezt a diákjaink igényeire szabott életszerűbb, előremutatóbb módszerekkel tesszük.

Miben nyújtunk mi mást, mint egy hagyományos iskola

Pedagógiai programunk a rendszerelméletet helyezi előtérbe.

Célunk, hogy a gyerekek képesek legyenek globálisan gondolkodni, önmaguk erősségeit megismerve megtalálják a saját útjukat, és később könnyen beilleszkedve megállják a helyüket a világban.

Maximálisan iskolai feladatnak tekintjük a tanulás tanítását, így a kerettanterv által biztosított szabad órasávokat tanulásmódszertan “tanítására” szánjuk. Az egyszerű, játékos technikák segítségével a gyermek megismeri személyes tanulási stílusát. Ez a pedagógusok számára is világossá válik azáltal, hogy egyszerű belső mérést alkalmazunk rendszeres időközönként.

Az elfogadó, támogató, valóban szeretetteljes, a gyermek egyéni tempóját és életkori sajátosságait figyelembe vevő, mégis következetes, nagyfokú gyermeki önállóságra nevelő koncepciónak köszönhetően az iskola képessé válik a tudásvágy felkeltésére, a gyermeki kíváncsiság fenntartására, az önkibontakoztatásra.

Minden órán fontos szerepet kap a kreativitás, a kritikai érzék fejlesztése, és az önkifejezés különböző módjai. A vizuális és zenei órákon a gyerekek szabadon szárnyalhatnak a fantázia világában, mely kiemelten fontos a saját útjuk megtalálásának folyamatában. Tájékoztató brosúránkat  itt olvashatod.

Az Alternatív Középiskolák Expóján a Diákszempont szellemiségéről és értékelési rendszeréről beszélt közvetlen őszinteséggel intézményünk vezetője, Panni néni. A videót a képre kattintva éred el.

• Év közben is várjuk az iskolánk iránt érdeklődő családok jelentkezését!

Oldalunkon sok hasznos információt találhatsz iskolánk működéséről, hétköznapjainkról, ünnepnapjainkról, tanárainkról, kollektívánkról és a Diákszempont diákjainak iskolai életéről.

Meglévő osztályainkba a felvétel év közben is folyamatos, feltétele, hogy a jelentkező gyermek próbahetet töltsön iskolánkban, a saját évfolyamán.

Jelentkezni a Jelentkezés menüpont alatt található jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével (info@diakszempont.hu) lehet. A jelentkezés rögzítését követően iskolánk felveszi veled a kapcsolatot és átbeszéljük a továbbiakat.

Diákszempont – szülői szemmel

Egy csöppnyi lányka első útja az iskolatáskával, és az iskolával való ismerkedés első pillanatai – ahogy az édesapja látta.

„Mikor Ábelt a régi iskolájában piszkálták, a szünetben próbált szólni a tanár nénijének, de azt a választ kapta, hogy ne árulkodjon. Ez itt elképzelhetetlen! Itt mindent megbeszélnek a gyerekekkel és a szülőkkel, mert nagyon fontos a hármas kommunikáció.” – Ákos, édesapa

„Mi januárban érkeztünk az iskolába, csak jó tapasztalatunk van. A kisfiam végre szeret iskolába járni, és ez mindent elárul.” – Vivien, édesanya

„Itt a tanulás szeretetére figyelnek. Nem szülői értekezlet van, hanem fórum, ahol érdemi kérdésekre érdemi válaszok érkeznek. A gyerekeink szeretnek itt lenni, élni, játszani és mernek kritizálni! Mert lehet. Tiszta szívből ajánlom, mi nagyon szeretjük!” – Aladár, édesapa

Köszönjük!

♥ Reméljük, veled is hamarosan találkozunk!