Üdvözlünk a Diákszempont világában!

Diákszempont egy olyan, 2016-ban indult és felmenő rendszerben alakuló alternatív szemléletű alapítványi iskola, mely a 2018/2019-es tanévet 1-5. és 7. osztállyal kezdte.

Intézményünk 100%-ban gyermekcentrikus szemlélet képvisel, kiemelt hangsúlyt fektetve a reális énkép kialakítására, és az önismeret fejlesztésére.

Pprofilunk 3 fő alappillére a komplex művészeti nevelés, valamint az idegen nyelvi és a digitális kompetenciafejlesztés

D I Á K S Z E M P O N T
Diák  Szülő  Pedagógus

Miben nyújtunk mi mást, mint egy hagyományos iskola?

A Nemzeti Alaptantervnek is megfelelő hagyományos kerettantervvel dolgozunk, azonban ezt a diákjaink igényeire szabott életszerűbb, előremutatóbb módszerekkel tesszük.

A pedagógiai programunk alapvető pillére a rendszerelmélet, melynek célja, hogy a gyerekek képesek legyenek globálisan gondolkodni, megismerve önmaguk erősségeit megtalálják a saját útjukat, és később könnyen beilleszkedve megállják a helyüket a világban.

Maximálisan iskolai feladatnak tekintjük a tanulás tanítását, így a kerettanterv által biztosított szabad órasávokat tanulásmódszertan “tanítására” szánjuk. Az egyszerű, játékos technikák segítségével a gyermek megismeri személyes tanulási stílusát. Ez a pedagógusok számára is világossá válik azáltal, hogy egyszerű belső mérést alkalmazunk rendszeres időközönként.

Az elfogadó, támogató, valóban szeretetet teljes, a gyermek egyéni tempóját és életkori sajátosságait figyelembe vevő, mégis következetes, nagyfokú gyermeki önállóságra nevelő koncepciónak köszönhetően az iskola képessé válik a tudásvágy felkeltésére, a gyermeki kíváncsiság fenntartására, az önkibontakoztatásra.

Minden órán fontos szerepet kap a kreativitás, a kritikai érzék fejlesztése, és az önkifejezés különböző módjai. A vizuális és zenei órákon pedig a gyerekek szabadon szárnyalhatnak a fantázia világában, mely kiemelten fontos a saját útjuk megtalálásának folyamatában.

A Diákszempont pedagógiai koncepciójáról ITT bővebben is olvashatsz!

• Szeretettel várjuk az iskolánk iránt érdeklődő családok jelentkezését!

Meglévő osztályainkba a felvétel év közben is folyamatos.

Oldalunkon sok hasznos információt találhatsz iskolánk működéséről, hétköznapjainkról, ünnepnapjainkról, tanárainkról, kollektívánkról, és a Diákszempont diákjainak iskolai életéről.

Év közbeni csatlakozás feltétele, hogy a jelentkező egy próbahetet töltsön iskolánkban a saját évfolyamán. Jelentkezni a jelentkezés menüpont alatt található jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezési lapot az info@diakszempont.hu e-mail címre küldjétek.

Jelentkezésed rögzítését követően iskolánk felveszi veled a kapcsolatot és tájékoztatunk a továbbiakról.

 

♥ Reméljük, hamarosan személyesen is találkozunk!