Budapesti Nagy Sportág- és Hangszerválasztó

Budapesti Nagy Sportág- és Hangszerválasztó

Diákjainkkal idén mi is kilátogattunk a rendezvényre!

A ma és holnap megrendezésre kerülő esemény több mint 100 sportág bemutatkozásával zajlik, és már a korábbi években is óriási érdeklődés kísérte. Nem volt ez másként most sem, talán csak annyiban, hogy idén a Diákszempont 5. és 7. osztálya is részese lett a forgatagnak.

Tanulóink, a még jövő héten is tartó iskolai szakaszvizsgák közepette kicsit kieresztették a gőzt, és kedvükre szórakoztak a sokszínű rendezvénynek otthont adó Merkapt Sportközpontban.

Az immár 23. alkalommal zajló esemény szervezőinek célja, egyrészt segítséget nyújtani azok számára, akik még nem találták meg az adottságaikhoz és igényeikhez illő sportágat, másrészt a kevésbé ismert sportágak népszerűsítése – különösen, hogy ezek között olyanok is szép számmal akadnak, amelyekben világszinten nagyszerű eredményekkel büszkélkedhetünk, mi magyarok.

Egyes helyszíneken profik tartanak bemutatót és nyílt edzéseket, amibe a vállalkozó kedvűek akár azonnal be is kapcsolódhatnak, és a meghívott olimpikonokkal is találkozhatnak, együtt sportolhatnak!

Ma, a rendezvény első napjának délelőttjén, a pedagógusok kíséretében érkező óvodai és iskolai csoportokat várták a szervezők, és mi a Diákszempont színeiben nem okoztunk nekik csalódást. 😎

Délutántól azonban már mindenki számára nyitott a rendezvény, a szombat pedig teljes egészében a nagyközönségé és a családoké.

A sportot sosem lehet elég korán, és sosem késő újra elkezdeni.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó egy nagyszerű gyereknapi családi program, ahová a szervezők az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Az idei év újítása a Nagy Hangszerválasztó rendezvénybe kapcsolása, amire külön Zeneligetet is építettek. A zöld környezetben a sportokhoz hasonlóan, különböző zenei irányzatokat és az azokhoz szükséges hangszereket lehet megismerni, és kipróbálni. 

+1 Hasznos infó!

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet, ahol minden információ megtalálható az eseményről, beleértve a programokat és az olimpikonok érkezésének időpontjait is.

(Kiemelt kép és a térkép forrása: FB)