Cannes-ban versenyez, a Creative Science volt diákjának kisfilmje!

Cannes-ban versenyez, a Creative Science volt diákjának kisfilmje!

A Creative Science képzett és fiatal csapata, a kezdetek óta iskolánk partnere.

Nyári táborainak kínálatában idén is megtalálható az a természetfilmes tábor, amin tavaly Százados Ábel, a hazánkban azóta híressé vált pécsi fiatal is részt vett. Oktatói jól emlékeznek rá, mert elmondásuk szerint már ekkor kitűnt türelmével, és kísérletező kedvével.

Pár héttel a tábor után, a Százados család születésnapi összejövetelt tartott.

A gyerekek számára elég unalmasra sikerült az esemény, Ábel is jobb híján effekteket próbálgatott a telefonjával, és közben az öccsét vette. Valamiféle szuperhős-rövidfilmet szeretett volna készíteni, amin a testvére látványos lassításban leugrik a párkányról. Azonban az unatkozó fiú olyan szomorú arcot vágott, hogy akciófilm helyett, ez az alig egyperces, fekete-fehér melodráma lett a végeredmény:

A film képsorai az egész családot ledöbbentették.

Ábel nagybátyja – aki maga is érdeklődik a filmezés iránt – beküldte az anyagot a Magyar Telefonfilmes Fesztiválra, ahonnan hamarosan jött a hír: beválogatták azt a legjobb filmek közé!

Ábel rövidfilmjét május 25-én Cannes-ban is levetítik, így 13 évesen a világ legjobb mobiltelefonon készült filmjeivel kelhet versenyre a „Soha” című film, a felnőttek mezőnyében.

Gratulálunk!

Büszkék vagyunk a Creative Science csapatára, hisz a náluk szerzett tudást is felhasználva, egykori diákjuk ma a nemzetközi hírnév küszöbén áll!

A képeken Ábel, és a Creative Science oktatói 👍

Természetfilmes táboraikba ezen a nyáron is szeretettel várják az érdeklődő gyermekfilmeseket, ahol pusztán a mobiltelefont felhasználva megtanulhatják majd, a filmezés csínját-bínját.

A táborra ITT lehet jelentkezni! 

(Fotó: RTL Klub)