Délutáni szakkörök

Letölthető (PDF) formátum

Információ a szakkörök vezetőiről:

FURULYA, ÉNEKKAR – Kunfalvi Melinda

Melinda néni szakmai tevékenysége 6 évesen kezdődött az MRT gyermekkórusában. Zongoraművésznek, énekesnőnek készült, ezért Pécsett a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában, majd a PTE-MK, illetve az ELTE ének-zenetanár-karvezetés szakán végezte tanulmányait. 

“Örömmel zenélni és zenével örülni – egymásra hangolódva teremteni!” – vallja aranytorkú kollégánk, aki mindig tökéletesen alkalmazkodik az épp aktuális körülményekhez, a gyerekek készségeihez, képességeihez, hangulatához. Óráin bátran, lelkesen és kreatívan kombinálja a modern kor adta technikákat a hagyományos értékekkel, saját tudásával és tapasztalatával.

KREATÍV MŰVÉSZETI SZAKKÖR – Páris Bori

Bori néni képző-, és médiaművész, valamint játéktervező- grafikus. Kedves, mosolygós személyisége a foglalkozásain csillapíthatatlan alkotóerővel és a művészet segítségével ébresztgeti a műhelyt látogató gyerekek szunnyadó kreativitását. Óráin garantáltan fejlődik a kicsik koncentrációja, a finommotorika, csökken a szorongás és bátrabbá válik az eszközhasználat.

A biztos sikerélmény mellett friss energiával és szokatlan, új látásmódok megismerésével is töltődnek a gyerekek.

MINDFULNESS MEDITÁCIÓ – Sarkadi Sándor

A foglalkozásra idén is örömmel várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnék magukban erősíteni a magabiztos jelenlétet, a koncentrációt, a türelmet, a bizalmat és az elengedést.

Sanyi bácsit magyar-latin-filozófia szakos tanárként saját gyermeke motiválta a meditáció mélyebb megismerésére, technikáinak elsajátítására. Gyakorlati tapasztalata, hogy a meditáció nagyban segíti a hétköznapok könnyebb megélését, rávezet a tudatos összpontosításra – ami alapját képezi az álmok és célok elérésének.

“Sokan úgy hiszik: meditálni időigényes tevékenység. Pedig ennek épp az ellenkezője igaz. Rendszeres meditálással több idő jut a gyerek saját értékeinek kiteljesítésére, hisz magabiztosan és tudatosan gondolkodva kevesebbet rágódik majd időfaló de lényegtelen dolgokon. Az egészséges lélek a testnek, a közérzetnek is jót tesz.”

JÓGA ALSÓ-, FELSŐ TAGOZATNAK – Bak Anita

Bemutatkozás

ZUMBA – Tarr Tünde

Tünde élete a mozgásról, a sportról szól. Atletizált, táncolt, majd 20 éve aerobikozni kezdett és 14 éve, mint oktató is dolgozik. Zumbaóráin a jó hangulata garantált. “Motiváló latin dallamok, izgalmas és könnyen elsajátítható koreográfia, valamint hihetetlen hatékonyság!” – így jellemzi Tünde ezt a stílust. A rövid bemelegítést egy hosszabb fitnesz program követi, mely – a mozgás, mint feszültségoldás – pszichikai hatásából adódóan óriási életenergiával tölti fel a résztvevőket.

A zumbások a tréningeken egyaránt fejlesztik az állóképességüket, formálják idomaikat és természetesen nagyszerűen szórakoznak. Észre sem veszik, és a programba épített latinos ütemek által már meg is tanulják a szamba, a flamenco vagy éppen a merengue alaplépéseit.

ESÉSEK ISKOLÁJA – Dobrotka Béla

Bemutatkozás – Honlap

ÖNVÉDELMI BUDO – Szépvölgyi Géza (Kyoshi)

Nippon, Jujutsu, Kobudo. Géza bácsi óráin az önvédelmi technikákkal együtt a gyerekek  megismerik a klasszikus és modern Japán Budo kultúra nyelvét, történelmét és hagyományait.

SAKK – Schatzer András

A Barcza Gedeon SC sakk oktatójaként Andrásnak szívügye a sakk népszerűsítése, a tehetség kutatása és fejlesztése. Gyerekként Németh Zoltán és Sinkovics Péter nemzetközi mesterektől tanult. Ifjúsági egyesülete első csapatának állandó és stabil tagja volt. Jelenleg is aktívan versenyez, I. osztályú játékos. 

Célja, hogy a gyerekekkel megismertesse és megszerettesse ezt a nagyszerű táblás játékot, a sakkot. Játékról van szó, ezért játékos formában tanít, hogy a gyerekek önmaguktól jöjjenek rá a hatvannégy mező rejtelmeire. Csoportos óráin a sakk által olyan különböző készségekre tehetnek szert a gyerekek, mint az önálló gondolkodás, kreativitás, precizitás. Tapasztalata, hogy már egy év rendszeres sakkozás után, a gyerekek többsége önállóan is le tud játszani egy nehezebb, kombinációkkal teli, izgalmas sakkpartit – ráadásul örömmel és élvezettel!

DRÁMAMŰHELY – Rábavölgyi Tamás fh.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakának (drámajátékos szakirány) 28 éves hallgatóját az egyén és a társadalom viszonya, az egymáshoz kapcsolódni tudás foglalkoztatja leginkább.

Tamás a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola színész képzését végezte, majd a Nyitott Kör Egyesület színházi nevelési társulatának a tagja. Itt került először közvetlen kapcsolatba a közönséggel, és érintette meg mélységében a drámapedagógia. A drámatanári szakma aktív gyakorlása közben rendszeresen szerepelt – és szerepel a mai napig is – színházi előadásokban. Két éve tagja a Piros Orr Bohócdoktorok csapatának, dráma tanárként számos nyári gyerektábort tudhat maga mögött. 

Diák  Szülő  Pedagógus