Diákszempont a Fóti Gyermekfesztiválon 💗

Diákszempont a Fóti Gyermekfesztiválon 💗

VII. Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál – 2019. június 17-18.

A két napos rendezvény egy országos szórakoztató, kulturális, ismeretátadó és sportrendezvény a gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermekek és fiatal felnőttek számára. Megvalósításban a Gyermekközpont munkatársai, az ott ellátott gyermekek és fiatal felnőttek, az ország különböző intézményeiből a hazai gyermekvédelmi szakellátás elismert szakemberei, valamint sok-sok civil önkéntes is aktívan közreműködtek.

A több helyszínen zajló programok között idén – egyebek mellett – volt ökölvívás oktatás, íjjász-, tűzoltóautó és haditechnikai bemutató, vurstli, óriás Jenga, műkincsvadászat, állatsimogató, szinkronszínészet, kenuzás, szépségszalon, kreatívsarok és vásár. A színpadokon olyan közismert sztárok is felléptek, mint Zsiga Melinda kick-box világbajnok, Madár (Erdei Zsolt világbajnok) a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke, Vári Zsolt festőművész, L.L. Junior, Sárközi Anita, Király Viktor és Király Linda.

Az első nap prominens fellépői között a Diákszempont is képviseltette magát!

Diák-tanár csapatunk Bakó Károly zenész/zeneszerző/énekessel, és José Szabolcs Garcia gitárossal adta elő a „Nem vártak rád” című dalt, a gyermekvédelmi gondoskodásban élők himnuszát. A refrént az eseményen részt vevő diákszempontos tanulók énekelték, akiket Kunfalvi Melinda néni vezetett, még iskolánk történelemtanára, Tézli Péter bácsi a már említett zenészekkel gitározott.

A dalból a fesztivál másnapján profi stúdiófelvétel is készült, a Melinda néni által betanított állami gondozott gyermekkel együtt, a fóti Vörösmarty Művelődési Házban. 🤗

Rendezvényszervező és lebonyolító: Károlyi István Gyermekközpont

 

Az alábbi videón a Diákszempont tanulói, és Melinda néni próbálnak Bakó Károllyal (és kutyusával), a hétfői fellépésre:

 

 

 

Ez a csoportkép pedig már a stúdiófelvétel utáni pillanat, a felvételben közreműködő állami gondozott gyerekekről, zenészekről, a diákszempontos tanulókról és tanárokról.

Büszkék vagyunk rátok, gratulálunk!