Digitális-művészeti tagozat

A 2019/2020-as tanévre a tagozatra már felvételt nyert tanulók listája IDE KATTINTVA megtekinthető/letölthető (PDF dokumentum).

 

Az osztályba felvehető maximális tanulói létszám 10 fő.

Általános iskolánk egyik fő profilja a komplex művészeti oktatás. Ezt a vonalat visszük tovább a középiskolai szakaszba, de nem konkrétan azért, hogy művészeket neveljünk. Sokkal inkább, mert a kreativitást tartjuk az egyik legfontosabb készségnek.

Míg 2015-ben a kreativitás épp csak bent volt a top 10 skills között, –pont a 10. helyen állt – addig az előrejelzések szerint 2020-ra már dobogós helyre kerül ez a készség! Ennek oka, hogy az emberi kreativitás nehezen helyettesíthető gépek által. A jövőben azok a szakmák, amelyekhez a kreativitás elengedhetetlenül szükséges, felértékelődnek. Mi ezt a gondolatot ragadtuk meg akkor, mikor a digitális piacon jól ismert ARworks szoftverfejlesztő céggel együttműködve, kidolgoztuk a digitális-művészeti tagozat programját. A képzésben ők adják a szakmai know how-t, valamint a képzés magas színvonalára garanciát nyújtó oktató szakembereket, a Diákszempont pedig biztosítja a megfelelő oktatási környezetet.

Képtalálat a következőre: „arworks.hu”

A program szerint a 9. és 10. évfolyamon a tanulók együtt haladnak. A művészeti és digitális tárgyaik óraszámai egyenlő arányban lesznek elosztva. A fő tárgyaik mellett emelt óraszámban tanulnak vizuális művészetet, és digitális tárgyakat, majd a 11. évfolyamtól a képzés ketté válik. Akik inkább a művészeti tárgyak iránt éreznek affinitást, azok magasabb óraszámban számíthatnak kézi rajz órákra, valamint egyéb kreatív alkotásra, a 3D animálás részleteinek megismerésére, valamint a 3D alkotás mélységeinek feltárására. A digitális/programozás iránt affinitív tanulók viszont a szoftverfejlesztéssel (Unity) és a programozás alapjaival ismerkedhetnek meg.

Kimenetben a nálunk tanuló diákok képesek lesznek:

3D számítógépes programok elkészítésére;

Animációs kisfilmek elkészítésére;

Elképzelt/megtervezett forma valósággá váltására;

3D nyomtatáshoz forma készítésére;

A képzés, bár nagyon újszerű - hisz iskolarendszerben még sehol nem oktatnak 3D programozást, illetve ilyen jellegű ismereteket - mindenképpen a hasonló érdeklődéssel bíró fiatalok számára ajánlott. A program igen sok plusz órát jelent majd a tanulók számára, így emellett egyéb elfoglaltság, terhelés már nem ajánlott. Az érdeklődő, terhelést bíró diákok számára ideális, ez a minden tekintetben unikális tagozat!

Diakszempont3DOktatas

DigitaliMuveszetiOktatas