Digitális-művészeti tagozat

0002 digitális-művészeti tagozat:

 

Az osztályba felvehető maximális tanulói létszám 20 fő.

Általános iskolánk egyik fő profilja a komplex művészeti oktatás. Ezt a vonalat visszük tovább a középiskolai szakaszba, de nem azért, hogy művészeket neveljünk, sokkal inkább azért, mert a kreativitást tartjuk az egyik legfontosabb készségnek.

Ezzel kapcsolatban egy fontos adat: míg 2015-ben a top 10 skills között a kreativitás éppen benne volt az első tízben –pont a 10. helyen állt – addig, az előrejelzések szerint 2020-ra, azaz 5 éven belül dobogós helyre kerül majd az említett készség!

Az emberi kreativitás nehezen helyettesíthető gépek által. Így azok a szakmák, amelyekhez ez elengedhetetlenül szükséges, nyilvánvalóan felértékelődnek majd. Ezt a gondolatot ragadtuk meg akkor, amikor a piacon jól ismert ARWORKS SZOFTVERFEJLESZTŐ céggel együttműködve kidolgoztuk a digitális-művészeti tagozatunk programját.

Az ARWORKS adja tehát a szakmai know how-t, valamint az oktató szakembereket, ami nyilvánvaló garancia, mi pedig biztosítjuk ehhez az oktatási környezetet.

A program szerint a 9. és 10. évfolyamon a tanulók együtt haladnak. A művészeti és digitális tárgyaik óraszámai egyenlő arányban lesznek elosztva. A fő tárgyaik mellett emelt óraszámban tanulnak vizuális művészetet, és digitális tárgyakat, majd a 11. évfolyamtól a képzés ketté válik. Akik inkább a művészeti tárgyak iránt éreznek affinitást, azok magasabb óraszámban számíthatnak kézi rajz órákra, valamint egyéb kreatív alkotásra, a 3D animálás részleteinek megismerésére, valamint a 3D alkotás mélységeinek feltárására. A digitális/programozás iránt affinitív tanulók viszont a szoftverfejlesztéssel (Unity) és a programozás alapjaival ismerkedhetnek meg.

Kimenetben a nálunk tanuló diákok képesek lesznek

  • 3D számítógépes programok elkészítésére
  • Animációs kisfilmek elkészítésére
  • Elképzelt/megtervezett forma valósággá váltására
  • 3D nyomtatáshoz forma készítésére

A képzés, bár nagyon újszerű, hisz iskolarendszerben még sehol nem oktatnak 3D programozást, illetve ilyen jellegű ismereteket, mindenképpen a hasonló érdeklődéssel bíró gyerekek számára ajánlott. A program igen sok plusz órát jelent majd a tanulók számára, így emellett egyéb elfoglaltság, terhelés már nem ajánlott. A nagyobb terhelést bíró gyerekek számára ideális ez a tagozatunk!

 

Diakszempont3DOktatas

DigitaliMuveszetiOktatas