Díjat nyert Cannes-ban, a Creative Science volt diákjának kisfilmje! 🏆

Díjat nyert Cannes-ban, a Creative Science volt diákjának kisfilmje! 🏆

2019.05.24

“Százados Ábelt díjazták Cannes-ban! – büszkék vagyunk rá!” – tette nemrég közhírré Facebook oldalain Korchma Zsombor, a Creative Science alapítója és egyben táborvezetője.

Több sajtóorgánum mellett korábban mi is hírül adtuk, hogy Zsombor volt diákjának mobiltelefonnal készült kisfilmje versenybe került a cannes-i filmfesztiválon, ahol a World Peace and Tolerance Institute Awards díjkiosztó ünnepségen ma megkapta a “Most Promising Young Filmmaker”, azaz a ” Legígéretesebb Legfiatalabb Filmes” díjat! Ábelnek és családjának a nemzetközi zsűri nevében Professor Karl Bardosh adta át az elismerést, az American Pavilion-ban. (Fotók: Creative Science)

Gratulálunk!🎉

Ábel fiatal kora ellenére is már ínyenc filmfogyasztó, hiszen Lars von Trier és Martin Scorsese a két példaképe. Saját nemzetközi visszhangot kiváltott  rövidfilmjének témája is komoly: a gyerekek körében elkövetett öngyilkosságra hívja fel a figyelmet.

A fekete-fehér alkotást a 72. cannes-i fesztivállal párhuzamosan futó Global Short Film Awards döntőjébe mérettetik meg, ahol május 25-én fognak eredményt hirdetni! Drukkolunk! 🤩

A képen Ábel és Zsombor 👍

Zsombor a Creative Science csapatával ezen a nyáron is szeretettel várja természetfilmes táborába az érdeklődő gyermekfilmeseket!

A programban résztvevők – Ábelhez hasonlóan – pusztán a mobiltelefont felhasználva megtanulhatják majd a filmezés csínját-bínját.

A táborra ITT lehet jelentkezni! 

 

Előzmények:

2019.05.07

A Creative Science képzett és fiatal csapata, a kezdetek óta iskolánk partnere.

Nyári táborainak kínálatában idén is megtalálható az a természetfilmes tábor, amin tavaly Százados Ábel, a hazánkban azóta híressé vált pécsi fiatal is részt vett. Oktatói jól emlékeznek rá, mert elmondásuk szerint már ekkor kitűnt türelmével, és kísérletező kedvével.

Pár héttel a tábor után, a Százados család születésnapi összejövetelt tartott.

A gyerekek számára elég unalmasra sikerült az esemény, Ábel is jobb híján effekteket próbálgatott a telefonjával, és közben az öccsét vette. Valamiféle szuperhős-rövidfilmet szeretett volna készíteni, amin a testvére látványos lassításban leugrik a párkányról. Azonban az unatkozó fiú olyan szomorú arcot vágott, hogy akciófilm helyett, ez az alig egyperces, fekete-fehér melodráma lett a végeredmény:

A film képsorai az egész családot ledöbbentették.

Ábel nagybátyja – aki maga is érdeklődik a filmezés iránt – beküldte az anyagot a Magyar Telefonfilmes Fesztiválra, ahonnan hamarosan jött a hír: beválogatták azt a legjobb filmek közé!

Ábel rövidfilmjét május 25-én Cannes-ban is levetítik, így 13 évesen a világ legjobb mobiltelefonon készült filmjeivel kelhet versenyre a „Soha” című film, a felnőttek mezőnyében.

Gratulálunk!

Ábel még az utazás előtt, a Diákszempontban is mesélt filmjéről 👍

Büszkék vagyunk a Creative Science csapatára, hisz a náluk szerzett tudást is felhasználva, egykori diákjuk ma a nemzetközi hírnév küszöbén áll!

Természetfilmes táborukba ezen a nyáron is szeretettel várják az érdeklődő gyermekfilmeseket, ahol pusztán a mobiltelefont felhasználva megtanulhatják majd, a filmezés csínját-bínját.

A táborra ITT lehet jelentkezni! 

(Fotó: RTL Klub)