Gimnázium – Bemutatkozás

Az angol nyelvi tagozatra már felvételt nyert tanulók listája IDE KATTINTVA megtekinthető/letölthető (PDF dokumentum).

A digitális művészeti tagozatra már felvételt nyert tanulók listája IDE KATTINTVA megtekinthető/letölthető (PDF dokumentum).

 

Szia!

Te mit gondolsz, mikor indul el a fiatalok karrierje? Talán az első munkanappal? Miután a szellős sorközökkel megírt rövidke életrajz már sikerrel landolt a munkáltatónál… miután az állásinterjú izgalmát felváltja a biztató és reményteli jövőről való álmodozás, amibe még bármi beleképzelhető… mert ezt fogják tenni. Ahogy te is. Álmodozni fogsz, hisz fiatalként ez a dolgod! Mindegy, hogy magadnak, vagy a sorsnak, a véletlen jószerencsédének köszönhetted a sikert.

De az életben a kettő közötti különbség – előbb vagy utóbb – megmutatkozik.

Mi abban hiszünk, hogy a sikeres életpálya az iskolával kezdődik!

Hisszük, hogy egy tanárnak az oktatásodon túl feladata olyan stabil alapot is kialakítani a személyiségedben, melyre az önbizalmad, és az érvényesüléshez szükséges összes készséged és képességed, egy életen át építkezve is szilárdan támaszkodhat. A Diákszempont pedagógusainknak pontosan ez a dolga. Ők ehhez értenek.

A JÖVŐ TUDÁSA – A JELEN KÉPESSÉGE

Célunk, hogy az állandóan változó világba kilépve rugalmasan alkalmazkodj, hogy magabiztosan mozogj majd. Hogy képes legyél felelősen és önállóan döntéseket hozni. Hogy a saját és a környezeted formálásában is kompetenciával bíró, kiegyensúlyozott és valóban érett emberként hagyd el a Diákszempont falait.

Alternatív szellemiségű gimnáziumként iskolánk sikerének ezért elengedhetetlen eleme, hogy hatékony megoldásokkal szolgáljunk a modern kor pedagógiai kihívásaira, és képesek legyünk megfelelni a te, és a szüleid által velünk szemben támasztott alapvető elvárásokra.

Mit nyújt neked a Diákszempont Gimnázium?

  • A jelen és a jövő kihívásaira megfelelni képes gondolkodást;
  • innovatív pedagógiai trendek és módszerek alkalmazását;
  • alternatív szemléletű pedagógiai hozzáállást;
  • projektszemléletű oktatást;
  • kreatív, rugalmas, a változtatásra képes gondolkodás fejlesztését;
  • szociális kompetenciák előtérbe helyezését;
  • az életen át tartó tanulásra való felkészítést;
  • barátságos, nyílt, jó hangulatú környezetet.

És ezek, nálunk valóban nem csak szép szavak! Saját alternatív kerettanterv fejlesztése helyett a hagyományos oktatási keretben működve törekszünk az innovatív és új pedagógiai irányzatokat beépíteni az oktatásba, és végig fókuszban tartjuk azoknak a szociális készségeidnek a fejlesztését, melyek a számodra megnyíló jövő munkaerő piacán a vezető szerepeket töltik majd be.

Akarsz kreatív, jól fizető szakmával akár a nemzetközi állásajánlatok között válogathatni?

Ha igen, mi vagyunk a neked tökéletes középiskola!

A munkaerőpiaci igényekhez igazodó oktatással, a digitáliskompetencia képzésére fókuszálva indítja első középiskolai osztályait idén szeptemberben a Diákszempont Gimnázium.

Multikkal együttműködve és a Digitális Jólét Programhoz kapcsolódva alakították ki a tantervet; a jövő építésztervezőit, applikációfejlesztőit, ipari 3D-tervezőit, reklámgrafikusait és 3D animációs szakembereit képezik majd ki.

A gimnázium az országban egyedülállóan hoz létre a digitális kompetencia-képzéshez szükséges 15 munkaállomásos labort, hogy a jövő 3D programozóinak és tervezőinek középiskolai oktatását megteremtsék.

A Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium a 2019/2020-as tanévben, fennállásának mindössze negyedik évében középiskolai szakasszal, négy évfolyamos gimnáziummal bővül, így ettől a tanévtől többcélú intézményként folytatja tovább a munkáját – jelentette be az iskola igazgatója, Dechertné Gelencsér Anna, a pedagógiai program kidolgozója. A szakember szerint a középiskolai osztályokban a projektszemléletű oktatást; a kreatív, rugalmas, a változtatásra képes gondolkodás fejlesztését; a szociális kompetenciák előtérbe helyezését, és az életen át tartó tanulásra való felkészítést helyezik a középpontba.

Az ide járó diákok emelt szinten tanulhatják az angol nyelvet részben anyanyelvi oktatóktól. Ezen kívül, a sikeres, munkerőpiaci igényekhez igazodó oktatás érdekében innovatív vállalkozásokat is bevonnak, az iskola vezetése egy díjnyertes (Közép-Európa egyik leggyorsabban növekvő technológiai startup-ja 2012-ben és 2014-ben) online képzési céggel kötött megállapodást, amely pénzügyi hátteret, oktatás-menedzsment tapasztalatot, online oktatási tudást hoz a rendszerbe.

Emellett, a digitális-művészeti képzés színvonalát a 3D animáció, illetve az AR/VR technológiák terén piacvezető Arworks Kft. (Forbes Next/2018. nyár) szakembereinek bevonása garantálja. Az iskola további együttműködéseket tervez, tárgyalnak felsőoktatási intézményekkel, illetve multinacionális informatikai cégekkel is, valamint egyeztetnek a Digitális Jólét Programhoz kapcsolódásról.

Az oktatási profil három fő alappillére a komplex művészeti nevelés, az idegennyelvi és a digitális kompetencia fejlesztése. Hosszú távú cél, hogy az iskola tudjon tanuló szervezetként működni, tudásmegosztással, együttgondolkodással és a rendszerben való közös gondolkodással. A tantárgyi integrációt szem előtt tartó projekteket a gimnáziumban már a szakmai partnerekkel közösen tervez megvalósítani, hisz a rendszergondolkodás vállalati környezetben nem új keletű fogalom, bevett gyakorlat. A rendszerszemléletet leginkább támogató oktatási módszernek a projektalapú oktatást tartják, így rendszeres időközönként dolgoznak tantárgyközi projekteken a tanulók.” (Forbes.hu)

Támogató környezet, önmagad teljes kibontakoztatásához!

Ez a Diákszempont. Támogatjuk az individuumod, a kreativitásod, a kritikai gondolkodásod, az intelligenciád komplex fejlesztését, a kommunikációs készséged, az empátia és az elfogadási készséged.

Koncepciónk rendszerszemléletű oktatásra épül, mi a rendszergondolkodást már az általános iskola alsó tagozatában erősítjük. E szemléletet a középiskolában magasabb szintre emelve megjelenik a holisztikus látásmód, vagyis, hogy képes legyél felismerni az összefüggéseket, ki tudd emelni a lényeget, hogy meg tudd szűrni a téged elérő információkat, hogy magabiztosan tudj dönteni, és képes légy önállóan, a saját tanulási igényidet kielégítve tanulni.

Ahogy a Forbes cikkében már olvashattad, mi a rendszerszemléletet leginkább támogató oktatási módszernek a projektalapú oktatást tartjuk, így iskolánkban rendszeres időközönként, éves szinten 4-5 alkalommal dolgoznak tantárgyközi projekteken a tanulóink.

A 2019 őszével induló középiskolánk első osztályosainak 4 évfolyamos képzése 2023-ban (a 12. évfolyam végén) érettségivel zárul.

Hogyan lehet belőled gimis „diákszempontos”?

A Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium középiskolai szakasza 8+4 évfolyamos rendszerben működő gimnáziumi szakasz. Gimnáziumi szakaszba érkező tanulóként a következőképpen csatlakozhatsz hozzánk:

Fontos!  Az általános iskolák által generált jelentkezési lap hivatalos sorrendjében is fel kell tüntetned a Diákszempont nevét!

Az iskola pontos neve: Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium

OM Azonosító: 203 162

Tanulmányi területek kódjai:

Angol nyelvi tagozat: 0001

Digitális-művészeti tagozat: 0002

Ha mindkét tagozatra jelentkezel, a jelentkezési lapon ezt külön-külön kell megtenned, a tanulmányi területek kódjainak megadásával.

Iskolánk nem kapcsolódik be a központi felvételi eljárásba, tehát a hozzánk történő jelentkezéshez nem szükséges központi írásbeli vizsgát írnod.

Lehetőségünk van kizárólag a tanulmányi teljesítményed figyelembe venni, valamint – és ez az, ami számunkra a legfontosabb – módunkban áll nagyobb hangsúlyt fektetni a te, és a szüleid, a családod megismerésére.

Erre iskolánk alternatív szemléletéből fakadóan nagy hangsúlyt fektetünk! Az alacsonyabb évfolyamainkon is jól bevált módszer, hogy ismerkedő beszélgetéseket szervezünk, ahol jelen van mind a szülő, mind a diák és nagy örömünkre szolgál, hogy ezt nem kell elhagynunk a gimnáziumba történő csatlakozók, vagyis a te esetedben sem.

Szuper volt az első Diák-Tanár Találkozón!

Nézd meg a videót – érezz rá a diákszempontos identitásra!

Érdekel, miket tanulhatsz majd velünk? Less bele a jövődbe!

A gimnázium 3D digitális művészeti tagozatán a tudásátadás szakmai hátterét az ARworks Kft oktatói biztosítják majd, akik nemzetközileg is elismert csapattal adnak számodra kiemelkedő színvonalú digitális-művészeti képzést.

A Youtube-on több ARworks projektet is megismerhetsz, keress rá azokra is!

Kérdések tőled, válaszok tőlünk! KLIKK>> Gyakran Ismételt Kérdések

Klikk az ikonra, és kövesd gimis Instagram oldalunkat!