Gimnázium – Bemutatkozás

Gondolkodtál már rajta, mikor indul el a fiatalok karrierje?

Talán az első munkanappal? Miután a szellős sorközökkel megírt rövidke életrajz már sikerrel landolt a munkáltatónál… miután az állásinterjú izgalmát felváltja a biztató és reményteli jövőről való álmodozás, amibe még bármi beleképzelhető… mert ezt fogják tenni. Ahogy te is.

Álmodozni fogsz, hisz fiatalként ez a dolgod! Mindegy, hogy magadnak, vagy a sorsnak, a véletlen jószerencsédének köszönhetted a sikert.

De az életben a kettő közötti különbség – előbb vagy utóbb – megmutatkozik.

Mi abban hiszünk, hogy a sikeres életpálya az iskolával kezdődik!

Hisszük, hogy egy tanárnak az oktatásodon túl feladata olyan stabil alapot is kialakítani a személyiségedben, melyre az önbizalmad, és az érvényesüléshez szükséges összes készséged és képességed, egy életen át építkezve is szilárdan támaszkodhat.

A Diákszempont pedagógusainknak pontosan ez a dolga. Ők ehhez értenek.

A JÖVŐ TUDÁSA – A JELEN KÉPESSÉGE

Tudatosan törekszünk arra, hogy a nálunk tanuló fiatal, az állandóan változó világba kilépve már rugalmasan alkalmazkodjon, és magabiztosan mozogjon. Hogy képes legyen felelősen, önállóan döntéseket hozni. Hogy a saját és a környezete formálásában is kompetenciával bíró, kiegyensúlyozott és valóban érett emberként hagyja el a Diákszempont falait.

Alternatív szellemiségű gimnáziumként iskolánk sikerének ezért elengedhetetlen eleme, hogy hatékony megoldásokkal szolgáljunk a modern kor pedagógiai kihívásaira, és képesek legyünk megfelelni a te, és a szüleid által velünk szemben támasztott alapvető elvárásokra.

Mit nyújt neked a Diákszempont Gimnázium?

  • A jelen és a jövő kihívásaira megfelelni képes gondolkodást;
  • innovatív pedagógiai trendek és módszerek alkalmazását;
  • alternatív szemléletű pedagógiai hozzáállást;
  • projektszemléletű oktatást;
  • kreatív, rugalmas, a változtatásra képes gondolkodás fejlesztését;
  • szociális kompetenciák előtérbe helyezését;
  • az életen át tartó tanulásra való felkészítést;
  • barátságos, nyílt, jó hangulatú környezetet.

És ezek, nálunk valóban nem csak szép szavak. Saját alternatív kerettanterv fejlesztése helyett a hagyományos oktatási keretben működve törekszünk az innovatív és új pedagógiai irányzatokat beépíteni az oktatásba, és végig fókuszban tartjuk azoknak a szociális készségeidnek a fejlesztését, melyek a számodra megnyíló jövő munkaerő piacán a vezető szerepeket töltik majd be.

Kiemelten támogató környezetet talál nálunk

az individuumod (önismeret; önuralom; önértékelés, önbecsülés), a kreativitásod erősítése, az együttműködésre való készség, a kritikai és rendszergondolkodás, a komplex intelligenciafejlesztés, a kommunikációs készséged, valamint az empátia és az elfogadási készséged fejlesztése.

Koncepciónk rendszerszemléletű oktatásra épül, mi a rendszergondolkodást már az általános iskola alsó tagozatában erősítjük.

E szemléletet a középiskolában magasabb szintre emelve megjelenik a holisztikus látásmód, vagyis, hogy képes legyél felismerni az összefüggéseket, ki tudd emelni a lényeget, hogy meg tudd szűrni a téged elérő információkat, hogy magabiztosan tudj dönteni, és képes légy önállóan, a saját tanulási igényidet kielégítve tanulni.

A rendszerszemléletet leginkább támogató oktatási módszernek a projektalapú oktatást tartjuk, így iskolánkban rendszeres időközönként, éves szinten 4-5 alkalommal dolgoznak tantárgyközi projekteken a tanulók.

A 2019 őszével induló középiskolánk első osztályosainak 4 évfolyamos képzése 2023-ban (a 12. évfolyam végén) érettségivel zárul.

Hogyan lehet egy kamaszból gimis „diákszempontos”?

A Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium középiskolai szakasza 8+4 évfolyamos rendszerben működő gimnáziumi szakasz. Gimnáziumi szakaszba érkező tanulóként a következőképpen csatlakozhatsz hozzánk:

Fontos!  Az általános iskolák által generált jelentkezési lap hivatalos sorrendjében is fel kell tüntetned a Diákszempont nevét!

Az iskola pontos neve: Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium

OM Azonosító: 203 162

Tanulmányi területek kódjai:

Angol nyelvi tagozat: 0001

Digitális-művészeti tagozat: 0002

Ha mindkét tagozatra jelentkezel, a jelentkezési lapon ezt külön-külön kell megtenned, a tanulmányi területek kódjainak megadásával.

Iskolánk nem kapcsolódik be a központi felvételi eljárásba, tehát a hozzánk történő jelentkezéshez nem szükséges központi írásbeli vizsgát írnod.

Lehetőségünk van kizárólag a tanulmányi teljesítményed figyelembe venni, valamint – és ez az, ami számunkra a legfontosabb – módunkban áll nagyobb hangsúlyt fektetni a te, és a szüleid, a családod megismerésére.

Erre iskolánk alternatív szemléletéből fakadóan nagy hangsúlyt fektetünk! Az alacsonyabb évfolyamainkon is jól bevált módszer, hogy ismerkedő beszélgetéseket szervezünk, ahol jelen van mind a szülő, mind a diák és nagy örömünkre szolgál, hogy ezt nem kell elhagynunk a gimnáziumba történő csatlakozók, vagyis a te esetedben sem.

2019 február 21-én és 22-én ismét ismerkedő beszélgetéseket tartunk, amelyre a részvételhez egy rövid, előzetes regisztráció szükséges (ennek linkjét a későbbiekben küldjük ki). A beszélgetésekre téged és a szüleidet együtt várjuk, mert a találkozás lényege a személyes benyomás kialakítása, a motiváció megismerése – ez tehát NEM SZÓBELI VIZSGA 🙂

Legyél képben, szerezz előnyt! Gyere el  Diák-Tanár Találkozónkra!

A hivatalos jelentkezési lapok leadása előtt, február 02-án délelőtt 10-kor téged, és minden érdeklődő diákot szeretettel várunk egy, a Diákszempont gimnáziumi tanáraival történő laza, játékos ismerkedésre.

Az esemény FB oldalát a képre kattintva azonnal elérheted!

Érdekel, miket tanulhatsz majd velünk? Less bele a jövődbe!

A gimnázium 3D digitális művészeti tagozatán a tudásátadás szakmai hátterét az ARworks Kft oktatói biztosítják majd, akik nemzetközileg is elismert csapattal adnak számodra kiemelkedő színvonalú digitális-művészeti képzést.

A Youtube-on több ARworks projektet is megismerhetsz, keress rá azokra is!

Még több kérdés tőled – még több válasz tőlünk! Gyakran Ismételt Kérdések