Jelentkezés Digitális-Művészeti Tagozatba

A digitális-művészeti tagozat felvételi eljárásának menete, fontosabb időpontok:

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben NEM KAPCSOLÓDIK BE A KÖZPONTI FELVÉTELI ELJÁRÁSBA!

  • A jelentkezési lapokat december 10-ig kell elküldeni. A jelentkezési lapok iskolánk honlapján, a www.diakszempont.hu oldalon érhetőek el. A jelentkezési lapon jelölni kell a választott tagozatot annak kódszámával együtt: „0002 digitális-művészeti tagozat” Rövid motivációs levélben kérjük, hogy a jelentkező gyermek fogalmazza meg személyes gondolatait az iskolaválasztással kapcsolatban!
  • Az írásbeli vizsga időpontja: január 28. hétfő, 10.00. Az írásbeli – a központi felvételihez hasonlóan – két tantárgyból lesz, matematikából (geometriai és logikai gondolkodást mérő feladatok) és magyar nyelv és irodalomból. Mindkét tantárgy kapcsán alapvető készségeket vizsgálunk, nem lexikális tudást mérünk! Az írásbeli vizsga terjedelme 120 perc.
  • A kijavított írásbeli dolgozatokat február 6-8. között (szerdán, csütörtökön és pénteken) 14.00-16.00-ig lehet megtekinteni az iskolai titkárságon.
  • A szóbeli időpontja március 7. 8. (csütörtök, péntek), erről pontosan tájékoztatjuk az érintett jelentkezőt legkésőbb február 25-ig. A szóbeli 2 részből áll. Az egyik része egy személyes beszélgetés, ahol alapvetően arra leszünk kíváncsiak, hogy vannak –e a jelentkezőnek saját munkái (rajzok, tervek, festmények, egyéb kreatív alkotások, esetleg általa fejlesztett játék/játékok, vagy saját készítésű web lap, animáció, vágott videó, fotó stb.), így kérünk mindenkit, hogy a szóbelire SAJÁT, EREDETI ALKOTÁSOKKAL ÉRKEZZEN! A személyes beszélgetés, és a saját munkák bemutatása kb 15 perc lesz. A szóbeli vizsga másik része egy csoportos helyzetgyakorlat, közös kreatív feladatmegoldás, (kb 20-25 perc), ahol leginkább a kreatív gondolkodást, a problémamegoldó és kommunikációs készséget figyeljük. A szóbeli ezen része kb 20-25 perc.
  • A felvételin elért eredményekről hivatalos tájékoztatást március 18-ig adunk.

 

A digitális-művészeti tagozat pontszámításának módja a felvételi során:

  • matematika (geometria, logikai gondolkodás) írásbeli dolgozat: maximum30 pont
  • magyar nyelv és irodalom írásbeli dolgozat: maximum 30 pont
  • személyes beszélgetés: maximum 40 pont
  • csoportos helyzetgyakorlat, szituációs feladatok: maximum 50 pont
  • osztály év végi, valamint 8. osztály félévi osztályzatainak a fele (magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből és angol nyelvből): maximum 25 pont

Összesen: maximum 175 pont

 

A jelentkezési lap IDE kattintva tölthető le