Partneriskolánk

Future School Veresegyház Általános Iskola

A Future School Veresegyház csapata 2016-ban kezdett szerveződni.

Néhány szülő, pedagógus és fejlesztő szakember egymásra talált abban az elhatározásban, hogy szükség lenne Gödöllőn vagy környékén egy olyan iskola megalapítására, amely egyszerre ötvözi a hagyományos oktatás előnyeit az alternatív módszerekkel.

Alapkoncepció

A közösen megfogalmazott kiindulási pont az volt, hogy a jövendőbeli iskola a XXI. század kihívásaira nevelje a gyerekeket. Mindezt úgy, hogy megőrizze a gyermekek természetes kíváncsiságát, érdeklődését, nyitottságát és tanulási vágyát és egyúttal megfelelő szabadságot és hátteret biztosítson a tanároknak az alkalmazott pedagógia módszerek és eszközök tekintetében. Alapelvként fogalmazták meg, hogy a magabiztos tárgyi tudás mellett kiemelt szerepet kapjon a gyerekek lényeglátásra, kritikus gondolkodásra és az összefüggések felismerésére való nevelése. Ezzel párhuzamosan fontosnak tartották az érzelmi intelligencia fejlesztését és a tehetséggondozást.

• A ma diákjai, a holnap vezetői

Az olyan – jelenlegi és a jövendőbeli munkaerőpiacon fontos – készségek, mint  a csapatmunka, a csapatban való gondolkodás és -működés készsége, a valós idegen nyelvi kommunikációs tudás és a digitális tudás, mind kiemelt hangsúlyt kapnak a Future School Veresegyház Általános Iskolában.

A 2016-os első nagysikerű bemutatkozás után 2017-ben nyerte el jelenlegi formáját a kezdeményezés. Veresegyház Önkormányzatát sikerült megnyerni az iskolaalapítás ötletének, így a helyszín Veresegyházra tevődött át, iskolaépületüket az Önkormányzat segítségével tudják biztosítani tanulóinknak.

• Partnerség

A Diákszempont partneriskolájaként a Future School Veresegyház Általános Iskolában 2018.09.03-án kezdődött meg az oktatás.

Sikerekkel és gyermekmosollyal teli csodás iskolaéveket kívánunk!

 

Partneriskolánkról rendszeresen hírt adunk FB oldalunkon.

Azonnali bővebb információk a képre kattintva érhetők el: